Stralen & Poedercoaten

Vestiging Vlissingen

0118 41 43 29

Vestiging Goes

0113 22 35 49

Poedercoaten

Staal, verzinkt staal, aluminium hebben het in ons klimaat niet gemakkelijk. Zon, regen en wind werken corrosie in de hand. Door deze metalen van een beschermende coating te voorzien wordt de levensduur aanzienlijk verlengd en zien ze er bovendien fraai uit.

Van den Berg is gespecialiseerd in het poedercoaten van staal, verzinkt staal en aluminium voor zowel de industriële als de particuliere markt.

 

Wij zien in ons werk de meest uiteenlopende metalen voorbij komen, want poedercoaten is breed toepasbaar. Van constructies tot huishoudelijke hulpmiddelen, alles is mogelijk!

 

Wat is poedercoaten?

Iedereen kent statische elektriciteit: een ballon die aan een trui blijft plakken, haar wat omhoog staat en een vervelende schok als u een autoportier opentrekt. Bij poedercoaten gebeurt hetzelfde, maar dan net iets anders. Wij maken gebruik van een elektrostatisch spuitpistool die statische lading opwekt. Hierdoor blijven poedercoatdeeltjes kleven aan het materiaal. Na het aanbrengen gaan de producten in de oven en worden deze verwarmd op plusminus 200°C met een gemiddelde duur van 20 minuten. De duur en temperatuur hangt af van het type coating en de eigenschappen van het materiaal. 

 

Kleurmogelijkheden

Wij beschikken over oneindig veel kleermogelijkheden, combinaties en effecten. Poedercoaten kan bij Van den Berg in iedere gewenste kleur. Wij beschikken over alle RAL en NCS kleuren. Goud, brons, candy red, black chrome, standaard zilver of gloss black, evenzeer een combinatie van kleuren of een chroomlook is mogelijk. Van den Berg maakt tevens gebruik van een nieuwe speciale techniek waarbij natlakken wordt gecombineerd met poedercoaten, waardoor een prachtig effect ontstaat.

 

Ook spuiten wij naafdoppen identiek aan de kleur van uw velgen!

Benieuwd naar ons werk?
Kijk hier voor een impressie van onze werkzaamheden.